CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, August 7, 2011

Tayar pancit :D

assalamualaikum

hai,

pada hr yg sama jgk semasa ke Penang Road, on the way balik rumah dekat2 area BM, very near to Mee Cherok Tokun, telah terjadi kejadian yg tak di sangka kan..ketika itu, kereka kancil umi ku, PANCIT terlanggar besi2 petak kat atas jln raya tu.. kononnya pihak yg berwajib tak tutup rapat cover tu, so aku dgn main2 nya terlanggar bucu nya yg tajam sehingga tayar pecah..tyme tu pukul 11.38pm taw, =)

macam2 aku pikir time tu.padahal bulan puasa mcm nak ada apa2 kan..haha.. then aku call la walid n rumah..masa call tu tak dgr sora depa, dgr sora pelik2..aku jd takut..pakat kunci pntu kereta, tutup tgkap rapat2, takut da org mai selama beberapa minit..then baru fiza kuar check tayar...mmg sah PECAH weehhhhhhhhhhhh..mcm si**.. haha

pengalaman first time jd cenggini.. so bila dh dpt cntct ayah aku, depa pon mrh2 la..bawak tak hati2 lah pe la..padahal dh takdir..apa bole wat.. :'( so bila bukak bonet belakang, semua da, tayar spare, jet, n spanar cbt skru kat tayar tu..tp apa nak wat?? pakat gelak je la..
yg plg hampeh, tiada sapa pulak nak tolong.. bole tgok je tgh2 mlm cengitu.. bayang kan la kalu aku sorng2, tmpt sunyi, jd cm tu.. apa la nak wat.. haisshh...

after 30 minutes, abg n ayah aku dtg..mcm hero, teros depa dtg tukar tayar..selesai.. hehe.. then kawan2 aku pon pulang ke rumah dgn aman dan jayanyaa taww.. :))




2 comments:

Greetings!

Dear friends, welcome to my page.